//

contact-icon-small

english

ΑΡΘΡΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

ΤΑ ΦΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Η αντιγραφή απαγορεύεται 

plants feel, τα φυτά αισθάνονται, τα φυτά έχουν συναισθήματα,

Απόσπασμα από το άρθρο:
‘Τα φυτά αισθάνονται’ της Marcia Haeys, στο Περιοδικό ΙΛΙΣΟΣ, τεύχος 80 (1970)

 

Ο Cleve Backster (Κλιβ Μπάκστερ) ήταν ένας τεχνικός στην υπηρεσία του FBI.
Είχε αποκτήσει ειδικότητα στις μηχανές ‘ανίχνευσης της αλήθειας’, και δουλειά του ήταν να συντηρεί τις μηχανές αυτές και να διδάσκει τους πράκτορες του FBI στην χρήση τους.

Ο Cleve Backster, ως εμπειρογνώμων στην μέθοδο της ανίχνευσης του ψεύδους στους ανθρώπους, συνέδεσε τα φυτά με ηλεκτρόδια και διαπίστωσε αντιδράσεις στα φυτά, που ισοδυναμούν με τον ανθρώπινο φόβο, νευρικότητα και στοργή.

“Φαίνεται –λέει ο Cleve Backster– ότι τα φυτά έχουν μια πρωτόγονη αίσθηση. Ανταποκρίνονται στις δυσχερείς καταστάσεις με δείγματα, που στον άνθρωπο ισοδυναμούν με ανησυχία. Δείχνουν ανακούφιση, όταν ο ιδιοκτήτης τους επιστρέφει από ταξίδι.”

[…] Η πειραματική μέθοδος του Cleve Backster συνίσταται στην τοποθέτηση ηλεκτροδίων στα φύλλα των φυτών, και την μέτρηση των ηλεκτρικών αντιδράσεών τους, στις εξωτερικές ενεργείας, όπως θα συνέβαινε με τον άνθρωπο.

[…] Κατά τη διάρκεια των πειραμάτων για την προστασία από εξωτερικές επιδράσεις, ο Cleve Backster τοποθετεί τα φυτά μέσα σε μολύβδινα δοχεία. Επί πλέον χρησιμοποιεί οθόνη Φαραντάϋ για την καταγραφή των ραδιοσυχνοτήτων στο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο.

Η εργασία αυτή ξεκίνησε όταν προσπαθούσε να μετρήσει τον ρυθμό με τον οποίο το φυτό απορροφά το νερό όταν ποτίζεται. Στη συνέχεια, αυτή η έρευνα επεκτάθηκε:

“Νόμιζα ότι θα ήταν ενδιαφέρον να δω κατά πόσο θα μπορούσα να προκαλέσω μια ανταπόκριση του φυτού αν το προκαλούσα. Αποφάσισα λοιπόν, να κάψω ένα φύλλο. Πριν ακόμη κινηθώ για να πάρω το σπίρτο και κατά τη στιγμή της απόφασής μου, διαγράφηκε στο χαρτί, μια δραματική μεταβολή. Η βελόνα του πολυγράφου αναπήδησε και άρχισε να χαράσσει κάτι που έμοιαζε με ανθρώπινη ανησυχία.”

Στη συνέχεια σκέφτηκε να κόψει ένα φύλλο. Την στιγμή που σκεφτόταν να το κάνει, οι γραφίδες της συσκευής μέτρησης της αντίδρασης, ανέβηκαν αμέσως στο maximum και αμέσως μετά έπεσαν στο μηδέν.

“Το φυτό είχε ουρλιάξει από τον τρόμο και στη συνέχεια λιποθύμησε.”

Συνήλθε πολύ αργά, ενώ ο Μπάκστερ άρχισε να εγκαταλείπει την πρόθεση να του κάνει κακό.

[…] Ένα φυτό που το κακοποιεί ένας επιστήμονας μπροστά στα μάτια πέντε άλλων συναδέλφων του, χάνει τις αισθήσεις του, αλλά συνεχίζει να ζει.
Οι έξι επιστήμονες φεύγουν. Λίγο αργότερα επιστρέφουν οι πέντε, αυτοί που μόνο παρακολουθούσαν την κακοποίηση. Το φυτό βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. Όταν μπαίνει ο έκτος, το φυτό ‘τον αναγνωρίζει’ και χάνει τις αισθήσεις του.

Άλλα φυτά τα οποία επί αρκετές ώρες βρίσκονταν σε απόλυτη ομαλότητα μοιάζουν να τρελαίνονται όλα μαζί, την στιγμή που μερικές μικρές καραβίδες ρίχνονται και βρίσκουν τον θάνατο μέσα σε βραστό νερό, στο διπλανό δωμάτιο.

Τα φυτά αισθάνονται, τα φυτά έχουν συναισθήματα, plant-polygraph

[…] Ο Ενρίκο Ροδρίγκες,  είναι στην υπηρεσία της Τζένεραλ Ελέκτρικ, ειδικευμένος στην μηχανο-ιατρική και ασχολήθηκε με τον ψυχισμό του φυτικού κόσμου αρχικά και κατόπιν με τον ψυχισμό του ανθρώπου. Επιτεύχθηκαν ταυτόχρονα αποτελέσματα…

“Τα φύλλα –είπε ο Ροδρίγκες– εκπέμπουν μια μυστηριώδη ενέργεια, που για πρώτη φορά μπορέσαμε να συλλάβουμε και να φωτογραφίσουμε με τη μορφή του φωτός.”

[…] Δεν χρησιμοποιείται φωτογραφική μηχανή ούτε φακός. Το προς φωτογράφηση αντικείμενο τοποθετείται πάνω σε τεμάχιο ταινίας, η οποία εμφανίζεται χάρις εις την ηλεκτρική εκφόρτιση η οποία διέρχεται δια μέσου του αντικειμένου.

“Οι φωτογραφίες αυτές είναι μόνο ένα από τα ενδιαφέροντα αποτελέσματα που πετύχαμε στα εργαστήριά μας” είπε.

τα φυτά αισθάνονται, τα φυτά έχουν συναισθήματα, aura-fitou

“Το φωτοστέφανο του φύλλου αλλάζει μορφή και χρώμα ανάλογα με εκείνο που θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε κατάσταση υγείας φυτού. Αυτό όμως δεν είναι τίποτα. Οι αξιολογότερες παραλλαγές εμφανίζονται όταν το φυτό ‘νοιώθει’ να απειλείται ή όταν ένας οποιοσδήποτε επικίνδυνος άνθρωπος ετοιμάζεται να κακοποιήσει άλλες ζωντανές οντότητες.”

 […] Στα πειράματα μετέχουν και μελετητές υπό τη διεύθυνση του καθηγητού Ερνάνι, διευθυντού του Ινστιτούτου Ψυχο-βιο-φυσικής στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Πρόκειται για ομάδα 50 ερευνητών επιστημόνων, οι οποίοι επιδίδονται στην κατασκευή ειδικών μετρητών για τις αθέατες ακτινοβολίες των σωμάτων.

 

Οι πληροφορίες αυτές βρίσκονται στις βιβλιογραφικές αναφορές 7 & 429 του βιβλίου:
“Αντέχεις την Αλήθεια; Το Χρονικό της Αιχμαλωσίας”

antexeistinalitheia.gr

Similar posts

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ακολουθήστε μας στο Youtube